«Διαμορφώνουμε τα κτίριά μας και στη συνέχεια αυτά διαμορφώνουν εμάς».

Ως Δημοτική Κίνηση αποτελεί πολιτική και ηθική υποχρέωσή μας να λάβουμε θέση για ένα θέμα που δημιουργήθηκε, εκ του μη όντος, στην πόλη μας. Δεν ξέρουμε τι είναι χειρότερο· η απόφαση του Δημάρχου να κατεβάσει το πανό των εργαζόμενων στον Δήμο Ηλιούπολης για συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων, ή οι αιτιάσεις που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Στη «γειτονιά» μας, αυτή τη στιγμή, διεξάγονται δύο πόλεμοι με χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισμένους. Ιδιαίτερα δε στην Λωρίδα της Γάζας, όπως πρόσφατα κατέδειξε και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υπάρχουν όλα εκείνα τα δεδομένα (ακόμα και για τους πλέον δύσπιστους μετά από 24.000 δολοφονημένους άμαχους) ότι συντελείται μπροστά στα μάτια όλων μας, μία γενοκτονία. Μία γενοκτονία που πηγάζει από την εθνικιστική Ακροδεξιά πολιτική που ασκεί αυτή τη στιγμή η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ, σε συνέχεια της παράνομης κατοχής Παλαιστινιακών εδαφών και παράνομου μονομερούς εμπάργκο στην Λωρίδα της Γάζας εδώ και 15 χρόνια. Μία γενοκτονία που πληγώνει βαθιά όχι μόνο τους δύο λαούς, αλλά ολόκληρη την Ανθρώπινη Ιστορία. Μία γενοκτονία, που δεν δικαιολογείται από την, επίσης, καταδικαστέα αδιάκριτη βία και τις δολοφονίες αμάχων Ισραηλινών από την Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο.

Όπως είμαστε ενάντια στη βία και τη δολοφονία αμάχων οπουδήποτε στον κόσμο, έτσι εναντιωνόμαστε και στην αδιάκριτη δολοφονία αμάχων ενηλίκων, παιδιών, ιατρικού και διπλωματικού προσωπικού και δημοσιογράφων στην Λωρίδα της Γάζας, από τον Ισραηλινό Στρατό.

Η Ειρήνη ή είναι ισότιμη για όλους και όλες, ή απλά δεν υπάρχει, ανοίγοντας πολλά επικίνδυνα και βίαια μονοπάτια για την Ανθρωπότητα.

Για όλους του παραπάνω λόγους, δηλώνουμε, σθεναρά, την αντίθεσή μας στην κίνηση της Δημοτικής Αρχής και τις δικαιολογίες που την συνόδεψαν, να κατεβάσει το πανό του Σωματείου Εργαζόμενων, και την καλούμε να το επαναφέρει άμεσα.

Στηρίζουμε το Σωματείο Εργαζόμενων του Δήμου Ηλιούπολης τόσο για την κίνηση τους να αναρτήσουν πανό στο κτίριο του Δημαρχείου (με τον πολιτικό συμβολισμό που μια τέτοια πράξη εμπεριέχει), όσο και για το περιεχόμενό του.

Τέλος, καλούμε τους συνδημότες μας να μετάσχουν τη Δευτέρα (5 Φεβρουαρίου 2024) στις 11:30 στη σχετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Ηλιούπολης.