ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη - Θοδωρής Παπαδάτος, Υποψήφιος Δήμαρχος

Η ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη, σας καλωσορίζει

Ηλιουπολίτισες, Ηλιουπολίτες

Εδώ και εικοσιτρία χρόνια η δημοτική μας κίνηση, ανελλιπώς, ασχολείται με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, γνωρίζει καλά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις προτεραιότητες στην πόλη μας.

Η πόλη μας, η Ηλιούπολη, έχει πραγματικά μεγάλες δυνατότητες και χαρακτηριστικά για να γίνει μια πόλη σύγχρονη, πολιτισμένη, οικολογική και ανθρώπινη και να εξυπηρετεί τις ανάγκες όσων ζουν και εργάζονται εδώ. Χρειάζεται όμως να αντιπαρατεθούμε σε αρνητικές νοοτροπίες, αντιλήψεις, πελατειακές σχέσεις και συμφέροντα. Να συγκρουστούμε με την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφάνεια καθώς και την αδιαφορία και την αδράνεια, την αίσθηση δηλαδή ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Η προεκλογική περίοδος για εμάς, δεν αποτελεί μια ευκαιρία επαφής γνωριμίας και ανακοινώσεων, αλλά είναι η συνέχεια των προσπαθειών μας σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα με συνέπεια, αξιοπρέπεια και ουσιαστική παρουσία στην Πόλη μας. Στόχος μας δεν είναι απλά να διοικήσουμε τον δήμο. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε την πόλη μας. Σε αντίθεση με τη μιζέρια και την απαισιοδοξία που καλλιεργούν αρκετές δυνάμεις, εμείς προτάσσουμε την αισιοδοξία, την επίγνωση των προβλημάτων, την υπευθυνότητα αλλά και την κατανόηση του νέου μοντέλου διοίκησης, με την καθιέρωση της απλής αναλογικής.

Το Δημαρχοκεντρικό σύστημα αποτελεί πια παρελθόν, και εμείς όπως το έχουμε αποδείξει και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε με επιτυχία τη διοίκηση της πόλης, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, που απαιτούν υπευθυνότητα, συναίνεση, διάλογο, συνεργασία και σεβασμό στον αναβαθμισμένο ρόλο του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και των σχέσεων πολίτη-Δήμου.

Επιθυμούμε λοιπόν να Ενώσουμε την Πόλη μας. Να γεφυρώσουμε τις όποιες διαφορές και αντιθέσεις και να συνθέσουμε με σκοπό την παραγωγή ουσιαστικού έργου, σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής, δίκαιης, υπεύθυνης οργάνωσης και διοίκησης του Δήμου.

Η δημοτική μας κίνηση, «ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη», όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και τα κοινωνικά κινήματα, για ένα Δήμο δημοκρατικό, οργανωμένο και συμμετοχικό, που θα λειτουργεί με διαφάνεια κι αποτελεσματικότητα. Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο ανοιχτό στον πολίτη, στον έλεγχο αλλά παράλληλα και στη γνώση στις νέες τεχνολογίες και την επικοινωνία, με ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών. Αγωνιζόμαστε για ένα Δήμο που θα στηρίζεται στους εργαζομένους, στη νέα γενιά και όλους τους κατοίκους του. Για ένα Δήμο προσιτό που θα ακούει, θα σέβεται και θα προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Δημοτών.

Σας καλούμε λοιπόν όλους να γίνετε συνταξιδιώτες αλλά και συμμέτοχοι σε αυτή μας την προσπάθεια, για μια Ηλιούπολη, δημοκρατική, σύγχρονη, πολιτισμένη, οικολογική και ανθρώπινη.

ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη