H Δημοτική μας Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» ευχαριστεί τις Ηλιουπολίτισσες και τους Ηλιουπολίτες που μας στήριξαν και μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Επίσης, ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους μας για τον αγώνα που όλοι μαζί δώσαμε.
 
Στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι πολίτες έκαναν τις επιλογές τους. Για τη Δημοτική μας Κίνηση το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό, λαμβανομένης υπόψη της διαμορφωθείσας, όλο το προηγούμενο διάστημα, κατάστασης. Πέραν, όμως, της έκβασης, είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο δώσαμε την εκλογική μάχη. Διεξάγοντας έναν αγώνα με ήθος, σεβασμό στους ανθυποψηφίους και τους συμπολίτες μας και πολιτικό πολιτισμό. Αρθρώνοντας έναν υψηλού επιπέδου πολιτικό λόγο. Λόγο αυτοδιοικητικό, καθαρό και σαφή, με επιχειρήματα και τεκμηρίωση. Μιλώντας για την ουσία των προβλημάτων της Ηλιούπολης, συμβάλλοντας στην ανάδειξή τους, και καταθέτοντας προτάσεις συγκεκριμένες, κοινωνικά ωφέλιμες και υλοποιήσιμες για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία. Από το Δημοτικό Οδοφωτισμό, θέμα που αναδείξαμε ως πρωτεύον, και στηλιτεύσαμε τους χειρισμούς της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής, την προστασία του Υμηττού, την επίλυση του χρόνιου κυκλοφοριακού προβλήματος μέχρι την Καθαριότητα και τα τραγικά ποσοστά Ανακύκλωσης.
 
Παράλληλα, μας κάνει υπερήφανους η επιλογή μας να πορευτούμε με ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο. Με νέες και νέους που δεν ζητούσαν το οτιδήποτε· νοιώθοντας απλά την ανάγκη να προσφέρουν. Με ανθρώπους όπου έχουν ήδη εκφράσει τη θέληση και το πάθος να συνεχίσουν ακόμη πιο αποφασιστικά την προσπάθεια να αλλάξουν όλα όσα κρατούν την πόλη πίσω.
 
Υπό αυτό το πρίσμα, το πέρας της εκλογικής μάχης δεν κλείνει το βιβλίο της κοινωνικής μας παρέμβασης. Η ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη ήταν δίπλα σε όλους τους πολίτες ανέκαθεν, χρόνια τώρα. Και θα συνεχίσει να είναι.
 
Εν όψει των επαναληπτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου, πιστεύουμε ακράδαντα, από θέση αρχής, πως οι δημότες δεν καθοδηγούνται. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πόλη μας τα τελευταία χρόνια, μια κατάσταση η οποία είναι πολλαπλώς αποδοκιμαστέα, με αποκλειστική ευθύνη της υφιστάμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες περί ουσιώδους αλλαγής πορείας, είμαστε βέβαιοι πως οι συμπολίτες μας με ελεύθερη βούληση, γνώση και άποψη θα επιλέξουν αυτόν που πιστεύουν ότι θα τους εκπροσωπήσει καλύτερα.
 
Εμείς, σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε, χωρίς εκπτώσεις στον αξιακό μας κώδικα, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και μπαίνοντας μπροστά για την ανασυγκρότηση της πόλης μας.