Η σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον αθλητισμό ξεπερνά τα όρια μιας αντίληψης παροχής ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών. Μέσα από τον αθλητισμό μπορεί να προωθηθεί ένας άλλος τρόπος ζωής και λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών. Ένας τρόπος όπου η άθληση αποτελεί μέσο προφύλαξης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, μέσο κοινωνικοποίησης, μέσο ένταξης του δημότη στα κοινά, στοιχείο υπέρβασης του στείρου ατομικισμού και καλλιέργειας της ευγενούς άμιλλας.

Τα προγράμματα «άθλησης για όλους» έχουν πάρει σημαντική θέση στη ζωή των σύγχρονων κοινωνιών και πρέπει να απευθύνονται σε εκείνες τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες είναι πιο ευάλωτες, αδυνατούν ή δεν επιθυμούν να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό αθλητισμό.

Θεσπίζουμε νέες, πολύπλευρες και καινοτόμες αθλητικές δραστηριότητες, υπερβαίνοντας τα καθιερωμένα προγράμματα μαζικής άθλησης, Συνεργαζόμαστε με την σχολική κοινότητα και τους Συλλόγους Γονέων και αξιοποιούμε τους σχολικούς αθλητικούς χώρους προς όφελος των παιδιών, των γονέων και όλης της Γειτονιάς, ενώ παράλληλα δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες υποδομές (επισκευές και εκσυγχρονισμός προαυλίων και γυμναστηρίων) για Ασφαλή άθληση.

Προτείνουμε τα ακόλουθα:

  • Χρηματοδότηση από τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου σε αθλητικά σωματεία της Ηλιούπολης, με σκοπό την ανάδειξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
  • Συντήρηση και Αναβάθμιση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων. Συντήρηση των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημιουργία νέων απαραίτητων υποδομών σε αυτές. Για παράδειγμα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αποδυτήρια και τουαλέτες στον ανοικτό στίβο (Χαλικάκι).
  • Αυτόματοι Απινιδωτές σε κάθε Αθλητική Εγκατάσταση. Απόκτηση αυτόματων απινιδωτών με ακουστικές οδηγίες στα ελληνικά, σε κάθε αθλητική εγκατάσταση, όπως υπάρχει ήδη στον ανοικτό στίβο (Χαλικάκι). Εκπαίδευση όλων των γυμναστών, που καθημερινά εργάζονται στην εγκατάσταση αυτή, στη χρήση τους.
  • Αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων και μετατροπή κάποιων από τα δημόσια οικόπεδα σε γηπεδάκια (μπάσκετ, 5×5, τένις κ.α.). Δημιουργία μικρών ανοικτών γυμναστηρίων σε πλατείες και πάρκα με όργανα εξωτερικού χώρου (μονόζυγα, δίζυγα, πολύζυγα κ.λπ.)
  • Ευαισθητοποίηση του κοινού για θέματα Υγείας, μέσω διοργάνωσης πρωταθλημάτων ανένταχτων ομάδων για άνδρες και γυναίκες για όλα τα ομαδικά αθλήματα.
  • Διοργάνωση σχολικού πρωταθλήματος, στα Δημοτικά και στα Γυμνάσια της Πόλης μας, σε όλα αν είναι δυνατόν τα ομαδικά Αθλήματα, αλλά και σε κάποια ατομικά που υπάρχει η απαραίτητη υποδομή.
  • Πολιτικές Αντιμετώπισης Φαινομένων Σεξουαλικής Παρενόχλησης και Χρήσης Αναβολικών. Σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας, αλλά και όλων των ιδιωτικών σχολών που σχετίζονται με τον αθλητισμό με έδρα το Δήμο Ηλιούπολης, επικαιροποίηση και βελτίωση των πολιτικών αντιμετώπισης φαινομένων α) σεξουαλικής παρενόχλησης των αθλητών από γυμναστές ή/και παράγοντες και β) χρήσης παράνομων ουσιών όπως τα αναβολικά, με βάση τις διεθνείς πρακτικές.

Τα προγράμματα είναι επιδοτούμενα στο μεγαλύτερο μέρος τους και μόνο για δραστηριότητες υψηλού κόστους μπορεί να υπάρχει μια μικρή συνδρομή, που δεν μπορεί να συγκρίνεται με ποσά του ιδιωτικού τομέα, πχ γυμναστήρια, μασάζ, φυσιοθεραπεία.

Από οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση εξαιρούνται οι ευπαθείς ομάδες (άποροι, άνεργοι, ηλικιωμένοι, ΑμΕΑ, μονογονεϊκές πολύτεκνες- τρίτεκνες οικογένειες).