Μαρκόπουλος Νίκος

Γεννήθηκα στο Αγρίνιο. Το 1977 ήρθα στην Αθήνα για σπουδές και από το 2007 ζω στην Ηλιούπολη.

Το «χούι» της ενασχόλησης με τα κοινά και την πολιτική, που ξεκίνησε από την εφηβεία μου, με συνοδεύει ανίατα στα 45χρόνια της πολιτικής μου ενηλικίωσης. Στους κοινωνικούς και εργασιακούς χώρους, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, σε αθλητικούς συλλόγους, στα κοινωνικά δικαιώματα, στην οικολογία, στο γονεϊκό κίνημα και στην αυτοδιοίκηση.

Με την πυξίδα πάντα σταθερή και αταλάντευτη για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ισότητα και την Ελευθερία, όλα αυτά τα χρόνια διετέλεσα εκλεγμένο μέλος και υπηρέτησα από θέσεις ευθύνης τους συλλόγους, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες που συμμετείχα.

Σήμερα, συνταξιούχος πλέον της Εθνικής τράπεζας, είμαι Πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λύκειου Ηλιούπολης, Γραμματέας του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνάσιου Ηλιούπολης, μέλος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου και έφορος του Αθλητικού συλλόγου ΔΑΣ Αργυρούπολης.

Και επειδή όπως λένε πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι…

Συντάχθηκα, και τούτη τη φορά , με την παλαιότερη δημοτική παράταξη της πόλης, την «ΗΛΙΟΥ-Πόλις ανθρώπινη πόλη», με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θοδωρή Παπαδάτο, ένα νέο άνθρωπο και καταξιωμένο επιστήμονα, που γνωρίζει σε βάθος τα θέματα της πόλης, με όραμα μια Ηλιούπολη που θα ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της.