Αγαπητέ/ή νέε/α, συμπολίτη/σσα
Στις 26 Μαΐου 2019 καλείσαι για πρώτη φορά να επιτελέσεις το ύψιστο δημοκρατικό σου δικαίωμα, να ψηφίσεις για την πόλη σου, να δηλώσεις τον «παρόν» σου ως ενεργός πλέον πολίτης.
Η δημοτική μας Κίνηση «Ηλίου-πολη Ανθρώπινη πόλη», στην 20χρονη παρουσία και δράση στην πόλη μας, έχει ως βασική της αρχή την ενεργό συμμετοχή του πολίτη, όχι μόνο ως ψηφοφόρου, αλλά ως ισότιμου συμμετόχου στον καθημερινό αγώνα, για να συνεχίσει η Ηλιούπολη να είναι μια πόλη αμιγούς οικογενειακής κατοικίας, μια πόλη πράσινη, χωρίς κυκλοφοριακό χάος, με τον Υμηττό ξανά κατάφυτο, τα οικόπεδα του δημοσίου χώρους ελεύθερους στη διάθεση των κατοίκων, των συλλογικοτήτων, της νεολαίας, των αθλητικών σωματείων, των σχολείων, για συλλογική δράση, δημιουργία, αθλητισμό.
Ως δημοτική Κίνηση επιζητούμε η νεολαία μας να πρωτοπορεί ισότιμα, σε κοινή συλλογική δράση, μαζί με όλους τους κατοίκους και τη δημοτική αρχή, για την κοινωνική αλληλεγγύη, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, για να γίνει έτσι πράξη η άμεση δημοκρατία, στην οποία στοχεύει και η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές εκλογές.
Για μας αποτελεί διαρκή και διαχρονικό στόχο η άμεση συμμετοχή κάθε δημότη, κάθε κατοίκου και ιδιαίτερα των νέων, των συλλογικοτήτων της τοπικής κοινωνίας, στα δρώμενα της πόλης μας. Θέλουμε να διοικήσουμε τον Δήμο με βάση την άμεση δημοκρατία, θεμέλιος λίθος της οποίας είναι η εμπιστοσύνη της δημοτικής αρχής στους πολίτες και η ενεργοποίησή τους μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.
Θέλουμε να ισχυροποιηθούν οι δεσμοί πολίτη-γειτονιάς-τοπικής κοινωνίας, ώστε η άμεση βελτίωση των συνθηκών ζωής να είναι το αποτέλεσμα αυτής της συμπόρευσης και κάθε Ηλιουπολίτης να το νιώσει άμεσα στην καθημερινότητα και τη ζωή του.
Θέλουμε οι νέοι μας να νιώθουν τον Δήμο συμπαραστάτη και συναγωνιστή στις σπουδές τους, στην επαγγελματική τους πορεία και αποκατάσταση, στο χτίσιμο της ζωής τους, στην υλοποίηση των οραμάτων τους.
Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης δεν μας εκφράζει και η καθιέρωση της απλής αναλογικής, σε συνδυασμό με την κουλτούρα μας ως Δύναμης προοδευτικής, που εμπιστεύεται τον πολίτη και τον βλέπει ισότιμα ως δημότη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα δημοτικό συμβούλιο κυρίαρχο και ισχυρό, ενωμένο και αποτελεσματικό, ανοιχτό στους πολίτες, σε διαρκή διάλογο και διαβούλευση μαζί τους, που θα ανταποκριθεί στο βασικό του ρόλο ως τοπικής κυβέρνησης.
Σε αυτή την προσπάθεια σε καλούμε, ως νέο, που αποτελείς το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και της πόλης μας, να δώσεις το παρόν σου, τόσο με την ψήφο σου στις δημοτικές εκλογές, όσο και στη συνέχεια με την δυναμική σου παρουσία στον ωραίο κοινό αγώνα για τα προβλήματα και το μέλλον της Ηλιούπολης.
Οραματιζόμαστε μια τοπική αυτοδιοίκηση αποκεντρωμένη, δημοκρατική, σύγχρονη, χειραφετημένη, που θα λειτουργεί με τη μέγιστη διαφάνεια και με πρωταγωνιστές τους πολίτες και ιδιαίτερα με σας τις νέες και τους νέους.
Οραματιζόμαστε την Ηλιούπολη μια πόλη μια αγκαλιά για κάθε άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις. Μια πόλη πράσινη, πόλη της γειτονιάς, πόλη ενεργών πολιτών, φιλική σε μας, στα παιδιά μας, στους επισκέπτες της, πόλη ανθρώπινη για την οικογένεια, το παιδί, τον ηλικιωμένο, τον πάσχοντα συνάνθρωπο.
Οραματιζόμαστε μια πόλη που να ενώνει σε κοινούς αγώνες για την αυτοδιοίκηση, την Ειρήνη, την κοινωνική ισότητα, για τα δικαιώματα της γυναίκας, για την αλληλεγγύη των λαών, για την αφύπνιση των πολιτών.
Σας καλούμε να δώσετε το αγωνιστικό σας παρόν, επιτελώντας με την ψήφο σας το ύψιστο δημοκρατικό σας καθήκον και στη συνέχεια ως ενεργών πολιτών συμμετέχοντας στον ωραίο αυτό αγώνα για την πόλη μας για την υλοποίηση του οράματός σας, που είναι και δικό μας, ως δημοτικής αρχής, όραμα και στόχος.