Ζαβιτσάνου Αγγελική Μαρία

Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Ειδική Παιδαγωγός Med

Η Αγγελική Μαρία Ζαβιτσάνου είναι εκπαιδευτικός όπουαποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στον τομέα της Ειδικής Αγωγής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Οι μεταπτυχιακές της γνώσεις συνεχίστηκαν στην Ειδική Αγωγή με τίτλο «Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνδυασμό με το Ινστιτούτο Πληροφορικής «Δημόκριτος».

Έχει εργασιακή εμπειρία σε νπιαγωγεία καιεργάστηκε ως ειδική παιδαγωγός σε Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σε δημόσια σχολεία στη Γενική Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και υποψήφια διδάκτωρ.

Αρθογραφεί σε ξένα επιστημονικά περιοδικά σε θέματα σχετικά με τα παιδιά και τη διατροφή. Τέλος, έχει ασχοληθεί με τον εθελοντισμό σε γνωστό μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών και είναι κάτοχος του συστήματος γραφής και ανάγνωσης τυφλών «Braille».