Φασουλιώτης Δημήτρης

Είμαι έγγαμος με δυο παιδιά και κατοικώ στην Ηλιούπολη τα τελευταία είκοσι, και πλέον, χρόνια. Εργάζομαι ως Καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκα το 1965 στο Περιστέρι. Αποφοίτησα από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ το 1989, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησα μεταπτυχιακά μαθήματα Φυσικής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στη φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στο Γενικό Τμήμα του ΕΜΠ και στη συνέχεια εργάστηκα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής για δύο χρόνια στην Ιταλία (Τεργέστη) και ένα χρόνο στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.

Από το 1998 εργάζομαι ως μέλος ΔΕΠ στο ΕΚΠΑ. Πέρα από τη διδασκαλία, η ερευνητική μου δραστηριότητα εστιάζεται σε μεγάλα πειράματα επιταχυντών που πραγματοποιούνται στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών (CERN). Αρχικά εργάστηκα στο πείραμα DELPHI στον επιταχυντή LEP και στη συνέχεια στο πείραμα ATLAS του επιταχυντή LHC, ως μέλος του οποίου συμμετείχα και στην ανακάλυψη του μποζονίου Higgs.

Συμμετέχω στην συνδικαλιστική δράση για τα θέματα της Ανώτατης Παιδείας μέσω του Συλλόγου Διδασκόντων της Σχολής μου, διεκδικώντας ένα ακαδημαϊκό, δημόσιο, δημοκρατικό και δωρεάν Πανεπιστήμιο, καθώς θεωρώ ότι η Παιδεία είναι κοινωνικό δικαίωμα και όχι εμπορεύσιμο είδος.