Μπάρλας Γιώργος

Γεννήθηκε το 1990 και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη. Έφυγε για σπουδές στην Πάτρα και από το 2014 κατοικεί μόνιμα στην πόλη μας, ενώ εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής. Έχει κάνει μεταπτυχιακές Σπουδές στο τμήμα Ναυπηγών του ΕΜΠ και στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας Επιστήμης του ΕΚΠΑ.

Ως μαθητής οργανώθηκε στην Νεολαία Συνασπισμού με αφορμή το Πανευρωπαϊκό Φόρουμ και το φοιτητικό-μαθητικό κίνημα του 2006-2007 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16. Στα φοιτητικά του χρόνια συνέχισε να αγωνίζεται ως συνδικαλιστής, τόσο στην σχολή του όσο και στην Φοιτητική εστία όπου και διέμενε. Διετέλεσε μέλος του γραφείου σπουδάζουσας Νεολαίας Συνασπισμού το 2011 και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου της εστίας κατά τα έτη 2010-2012.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα οργανώθηκε ξανά στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ όπου και συνέχισε να αγωνίζεται και να συμμετέχει στα κοινά. Διετέλεσε γραμματέας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλιούπολης και εν συνεχεία Ανατολικής Αθήνας, μέχρι το 2022.

Η αριστερά στο σήμερα πρέπει να ξεπεράσει τις ιδεολογικές «αγκυλώσεις» ή τους αδιέξοδους τακτικούς συμβιβασμούς. Οφείλει να απευθύνεται στην κοινωνία, τόσο μέσα από καινοτόμες προτάσεις και ιδέες εντός των δημοκρατικών θεσμών, όσο και από την ενεργό συμμετοχή στους αγώνες. Σε αυτό το πνεύμα η στήριξη της Δημοτικής Κίνησης ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη αποτελεί την καλύτερη επιλογή για κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη της Ηλιούπολης.