Μαρκάτος Κίμωνας

Ο Κίμωνας Μαρκάτος είναι κοινωνιολόγος και ιστορικός.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο Κρήτης και Πολιτική Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο του Sussex (Αγγλία). Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το τμήμα Ιστορίας και Πολιτισμού του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ενώ επί του παρόντος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει δημοσιεύσει άρθρα για ποικίλα θέματα (από ζητήματα πολιτισμικής κοινωνιολογίας μέχρι ζητήματα κοινωνικής θεωρίας και ιστορίας των ιδεών) και έχει διδάξει σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ηλιούπολη όπου και κατοικεί σήμερα. Δραστηριοποιείται στον χώρο της πολιτικής και των κινημάτων από τα φοιτητικά του χρόνια.

Από το 2017 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και μετέχει σε ερευνητικά προγράμματα.  Στηρίζει την υποψηφιότητα του Θοδωρή Παπαδάτου, γιατί ζει την Ηλιούπολη στην καθημερινότητά της ως κάτοικος και πολίτης της και πιστεύει ότι η γειτονιά του μέσα από το ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη μπορεί επιτέλους να έχει την διαχείριση που της χρειάζεται και της αξίζει.