Κεσίδου Λυδία

Η Λυδία Κεσίδου είναι νοσοκομειακός ιατρός, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Υγεία. Εργάστηκε σε διάφορα δημόσια νοσοκομεία, ούσα και επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα διατηρεί τη θέση επιμελητή Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, έχει διατελέσει ως υπεύθυνη προγραμμάτων που αφορούν την δημοσιά υγειά σε διάφορους τομείς με επιτυχία, καθώς επίσης έχει πλούσιο επιστημονικό έργο.

Στο παρελθόν δραστηριοποιήθηκε στο Δήμο Αθηναίων μέσα από την «Ανοιχτή Πόλη» όπου για μια 10ετια την εκπροσωπούσε ως αιρετός του συμβουλίου της 4ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Έχει υπάρξει ενεργό μέλος του συμβουλίου σε διάφορες λέσχες φίλιας ηλικιωμένων (ΛΕΦΙ). Στα χρόνια των μνημονίων ήταν ιδρυτικό μέλος και ενεργός ιατρός στα Κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία της Αθήνας (ΚΙΦΑ) και του Περιστερίου (ΚΙΦΠ). Συμμετείχε ενεργά στα κινήματα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν λόγω των προσφυγικών ροών σε όλη την Αττική.

Ως ενεργός πολίτης, συμμετέχει δραστήρια στα κινήματα της πόλης και με ιδιαίτερη αγάπη συμμετέχει ως εθελόντρια σε φιλοζωικές οργανώσεις καθώς είναι υπέρμαχος του έργου που προσφέρουν. Προασπίζεται με πάθος τις ιδέες της οικολογίας, διότι ο πλανήτης εκπέμπει «sos» κι εμείς οφείλουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στη διάσωσή του και κατ΄ επέκταση στη δική μας επιβίωση.

Μέλος της Δημοτικής Κίνησης, συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να συνδιαμορφώσουμε μια Ηλιούπολη κοινωνικά αλληλέγγυα για όλους, αλλά ιδιαίτερα σε αδυνάμους και ηλικιωμένους  με οικολογική και φιλοζωική ανάπτυξη, φιλική προς το δημότη, μια Ανθρώπινη Ηλιούπολη, διότι όπως έγραψε ο Ντοστογιέφσκι η «Ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».