Είχαμε σήμερα τη χαρά και την τιμή να επισκεφτούμε τη σχολική μονάδα του 5ου Ενιαίου Λυκείου Ηλιούπολης Ε. Παπανούτσος, όπου συναντήσαμε το Διευθυντή κο. Δ. Κολιό και τον Υποδιευθυντή κο. Β. Μπαρδάκα, οι οποίοι μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση.

• Η παιδεία είναι για εμάς μια εκ των βασικών προτεραιοτήτων μας για την επόμενη μέρα
• Το θέατρο του σχολείου μπορεί και πρέπει να γίνει θερμοκοιτίδα και χώρος πολιτισμού για την πόλη μας που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις πολιτιστικές ομάδες. Ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο.
• Δεσμευόμαστε πως θα στηρίξουμε την πρωτοβουλία δημιουργίας Καλλιτεχνικού Σχολείου εντός του σχολικού συγκροτήματος
• Δεσμευόμαστε για στήριξη των σχολείων για επάρκεια υλικοτεχνικών υποδομών
• Η εξοικονόμηση ενέργειας των σχολείων μπορεί να αναβαθμίσει και τη διδασκαλία και τις συνθήκες για τους μαθητές μας αλλά και να μειώσει τα κόστη ενέργειας για το δήμο μας
• Ο δήμαρχος ομως, πάνω απ όλα οφείλει να ενδιαφέρεται και να ακούει τα προβλήματα των ανθρώπων της εκπαίδευσης (όπως π.χ. ζητήματα ασφάλειας) και να προσπαθεί να βρει λύσεις, κατά το δυνατόν μέσω της σύνθεσης στο δημοτικό συμβούλιο. Οφείλει επομένως να είναι, πρώτα και κύρια, παρών.

Θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε τις σχολικές μονάδες της πόλης μας. Εμείς, ως επόμενη δημοτική αρχή δεσμευόμαστε για τη συνολική αναβάθμιση και λειτουργία των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης μας, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που σε καθημερινή βάση δίνουν τη μάχη για την παιδεία.