Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο Τύπου απολογισμός 3ου φεστιβάλ πολιτισμού & αλληλεγγύης

Απολογισμός 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού & Αλληλεγύης της Δημοτικής Κίνησης «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη»

Ολοκληρώθηκαν  με  ιδιαίτερη  επιτυχία οι εκδηλώσεις του«3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αλληλεγγύης» που διοργάνωσε     η  Δημοτική Κίνηση «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με σκοπό τη στήριξη του Δικτύου Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-πόλις.

Μέσα σε ένα μήνα πολιτιστικής δημιουργίας και ανθρώπινης αλληλεγγύης απολαύσαμε πολύμορφες πολιτιστικές δράσεις και ξεχωριστές δημιουργίες τέχνης και πολιτισμού, ιδιαίτερα ζωογόνες στην δύσκολη περίοδο της κρίσης, των στερήσεων, της ανασφάλειας και του φόβου που βιώνουμε. Κυρίως όμως δόθηκε η δυνατότητα  να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη του ενός προς τον άλλο και ιδιαίτερα προς συμπολίτες μας που ταλαιπωρούνται από αδυναμία για την κάλυψη και των πιο στοιχειωδών αναγκών τους σε είδη πρώτης ανάγκης –τρόφιμα και φάρμακα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες  που με την συμμετοχή τους συνέβαλλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ και όλους όσους στήριξαν με την παρουσία τους την προσπάθειά μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και ευελπιστούμε μέσα από ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις  να στηρίζουμε συμπολίτες μας και όχι μόνο που έχουν την ανάγκη μας μέσα από τον πολιτισμό , μιάς και πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη είναι πολιτισμός.

 

Πρόσφατες εκδηλώσεις...